Gastronomische rondreis Australië

Individuele reizen Heen- & terugvlucht

Vertrek Down Under voor een 20 dagen tellende gastronomische foodie tour. Het uitgestrekte Australië brengt verschillende lokale producten voort. De ongecompliceerde creatieve keuken staat garant voor authentieke en innovatieve smaken die je moeilijk zal kunnen weerstaan. Ook de wijnen genieten wereldfaam. Ga mee op deze unieke culinaire reis en ontdek de originele ingrediënten verwerkt in een verrassende fusion cuisine. De natuurlijke setting is even onvergetelijk als wat je op je bord krijgt!

Jouw reisschema

Dag 1 tot 2

Dag 1: Nachtvlucht

Vlucht naar Melbourne via Dubai.

Dag 2 tot 3

Dag 2: Melbourne

In de avond aankomst in de luchthaven van Melbourne. Onthaal en privétransfer naar het stadshotel. Intrek en vrije avond.

Dag 3 tot 4

Dag 3: Melbourne (B, D)

Na het ontbijt heb je een vrije dag. In de late namiddag verken je met een groepje van maximum 8 personen de steegjes van Melbourne. Tijdens deze activiteit zal de Engelstalige gids, gepassioneerd door eten en wijn, samen met de groep 3 unieke restaurants ontdekken. Je ervaart de sterke invloed van de sommeliers op de keuze van het menu en de wijnkelder. Het is een bijzondere ervaring voor levensgenieters. Terug naar het hotel en overnachting.

Dag 4 tot 5

Dag 4: Melbourne (B, L)

Na het ontbijt verken je verschillende wijken samen met een culinaire expert tijdens een privé-uitstap door Melbourne. Je start met de Italiaanse wijk Carlton met z’n leuke cafés, bakkerijen en voedingszaken. Je ontdekt ook Richmond met z’n Vietnamese wijk, de Melbourne CBD met zijn merkwaardige voedselzaken, en Chinatown. Je sluit de uitstap af in de Cumulus Inc restaurant waar je proeft van een lekker glas wijn en enkele degustatieborden. In de late namiddag terug naar het hotel.

Dag 5 tot 6

Dag 5: Mornington Peninsula (B, L)

Een Engelstalige privégids brengt je naar «Mornington Peninsula», oftewel de 'Foodie Heaven'. Je gastheren bezitten een domein waar ze olijven, druiven en groenten van topkwaliteit kweken. Zij fokken er ook schapen en kippen en toveren lokale producten om tot lekkernijen. Je leert samen met de chef om te bakken op een houtoven en geniet van lekkere producten met een prachtig uitzicht. Na de middag rijd je door wijngaarden en proef je frisse wijnen, verse geitenkaas, aardbeien en kersen. In de late namiddag terug naar het hotel en vrij.

Dag 6 tot 7

Dag 6: Melbourne – Adelaide (B)

Vandaag reis je naar een andere boeiende Australische stad, Adelaide. Na het ontbijt transfer met de taxi (niet inbegrepen) naar de nationale luchthaven van Melbourne voor je vlucht naar Adelaide. Bij aankomst neem je de taxi (niet inbegrepen) naar het centrum (10’) en intrek in een stadshotel. Vrije tijd.

Dag 7 tot 9

Dag 7 & 8: Adelaide (B, L)

Na het ontbijt vertrek je met een Engelstalige gids naar culinaire aantrekkingspunten in Adelaide. ‘s Avonds terugrit naar het hotel. De volgende dag trekken we naar «Adelaide Central Markets». Je kiest verse producten voor de kookles van Rosa Matto, één van de grote vrouwelijke chefs en expert in Australische producten. Na de kookles proef je van je kookkunst. Tijdens die late lunch proef je ook wijnen van lokale wijnboeren. Terug naar het hotel en vrij.

Dag 9 tot 10

Dag 9: wijnvalleien Adelaide (B, L)

De komende twee dagen bezoek je in kleine groep met een Engelstalige gids vier verschillende wijnvalleien rondom Adelaide: Adelaide Hills, Barossa Valley, Clare Valley en McLaren Vale. Op de eerste dag ontdek je Clare Valley. Je geniet van wijndegustaties en een gastronomische lunch. Je verblijft te midden van de wijngaarden in Thornpark.

Dag 10 tot 11

Dag 10: wijnvalleien Adelaide (B, L)

Ontdek de «Riesling Trail» te voet of fiets doorheen de prachtige landschappen van de regio. Opgefrist volg je een kookles tijdens dewelke verse lokale producten worden bereid. Je proeft je kookkunst en in de late namiddag terugrit naar het centrale stadshotel.

Dag 11 tot 12

Dag 11: Adelaide – Alice Springs (B, D)

Ontbijt en transfer per taxi (niet inbegrepen) naar de luchthaven voor de vlucht naar Alice Springs. Ophalen van je huurwagen en rit naar het hotel. In de namiddag vertrek naar de WestMacdonnels. Bob (Penuka) Taylor van RT Tours is je gastheer, gids en privé chef. Het avondmaal wordt bereid in een brousse-oven of op een barbecue met Mulgahout. Je proeft typische smaken uit de Australische bush. Bob leert je meer over de keuken van de Aboriginals. Terug naar het hotel.

Dag 12 tot 13

Dag 12: Alice Springs – Kings Canyon (B, D)

Na het ontbijt rit naar Kings Canyon (rit +/- 6u). Deze indrukwekkende canyon maakt deel uit van het Watarrka National Park. De wanden zijn meer dan 300m hoog. Een deel van dit park wordt aanzien als een heilige plek van de Aboriginals. Aankomst te Kings Canyon en intrek in het hotel. Van april tot oktober geniet je in de late namiddag van een prachtige zonsondergang, gevolgd door een 5-gangen menu onder de sterren. Terug naar het hotel.

Dag 13 tot 14

Dag 13: Kings Canyon – Ayers Rock (B)

In de voormiddag ontdek je al wandelend de canyon (+/- 3u, goede lichamelijke conditie vereist), vervolgens rit naar Ayers rock (+/- 3u30). Aankomst en intrek in het hotel. Vrije avond. Talrijke optionele activiteiten zijn mogelijk (ter plaatse te boeken).

Dag 14 tot 15

Dag 14: Ayers Rock (B, D)

Na het ontbijt ontdek je de Aboriginalcultuur op het grondgebied Uluru met een groepje van max. 11 personen. Samen met de Engelstalige gids leer je over het belang van de traditionele voeding van de lokale bevolking en ontdek je hoe ze overleven in het hete klimaat. In de late namiddag terug naar je hotel. Beetje vrij. Later een diner (buffet) onder de sterren. (Voor het diner is het een groep van +/- 100 personen (8-10 p/tafel). Kleine groep met tafels voor 2 personen kan mits toeslag.)

Dag 15 tot 16

Dag 15: Ayers Rock – Sydney (B)

Vrije voormiddag bij Ayers Rock. Nadien drop-off van de huurwagen aan de luchthaven. Vlucht vanuit Ayers Rock naar Sydney. Vrije transfer naar je hotel, in de levendige en historische buurt «the Rock». Je hotel ligt op 5’ wandelen van Opera House. Rest van de namiddag vrij om deze levendig en meest bevolkte stad van Australië te ontdekken. Het was een van de eerste steden opgericht door de Europese kolonisten eind 18de eeuw. 

Dag 16 tot 17

Dag 16: Sydney (L)

Vandaag maak je in een groepje een cruise van ongeveer vier uur in de baai van Sydney aan boord van een yacht. Je kapitein zal je het rijke verleden vertellen van de haven van Sydney. Je verkent vanuit de zee sites zoals: Sydney Harbour Bridge, de Opera en de baaien in de buurt. Rond de middag geniet je op de yacht van een 3 gangen-menu met wijn en lokale bieren. Wie wil, kan zwemmen, vissen, kajakken of gewoon rusten op een ligstoel. Terug naar de haven en rest van de dag vrij.

Dag 17 tot 18

Dag 17: Blue Mountains (L)

Uitstap vanuit je hotel met een Engelstalig groepje. Je ontdekt het Blue Mountains National Park. De dichte eucalyptusbossen geven de lucht een blauwe gloed. Het uitzicht is subliem: diepe ravijnen, watervallen ... Ter plaatse (optioneel) kun je afdalen in de «Jamieson Valley». Op de terugweg bezoek aan Featherdale Wildlife Park waar je de schattige koala’s en andere typische Australische dieren kan bewonderen. In de late namiddag terug in je hotel.

Dag 18 tot 19

Dag 18: Sydney (L)

Afspraak met je gids in je hotel in Sydney. Je vertrekt naar de stranden ten noorden van Sydney. Onderweg haltes om lokale producten en zeevruchten te kopen. In een lokale woning volg je een kookles. Nadien geniet je van je kookkunst en proef je wijn. Later een wandeling door de «bushland Angophora». Terug in de woning proef je een nagerecht met Aboriginaltoetsen. Je maakt thee met lokale planten. Terugrit naar je hotel in Sydney (inbegrepen) of de Manly Ferry naar Circular Quay (optioneel).

Dag 19 tot 20

Dag 19: Sydney - Terugvlucht (L)

Een watertaxi brengt je naar het watervliegtuig in Rose Bay (de watertaxi ligt op 5 minuten wandelen van je hotel). Dan vlieg je met een watervliegtuig naar een prachtige plek «Cottage Point Inn». Daar krijg je een fijn 3-gangenmenu. Op de terugweg geniet je van een prachtige vlucht over de baai van Sydney. Al wandelend terug naar je hotel. Vervolgens taxitransfer (niet inbegrepen) naar de internationale luchthaven van Sydney voor je terugvlucht naar België. Nachtvlucht.

Dag 20 tot 21

Dag 20: Aankomst te Brussel

In de late namiddag aankomst in Brussel.

Travel Sensations
Prijs & beschikbaarheid
vanaf

10709

p. p. inclusief vluchten
  • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
Heb je een vraag? Wij helpen jou graag verder!
  • Transfers
  • De internationale en binnenlandse vluchten met Qantas/Emirates in economy klasse 
  • De huurwagen, max. cover, gps 
  • Alle vermelde maaltijden (B=ontbijt ; L=  middagmaal; D= avondmaal)
  • Overnachting op basis van een twin kamer in de vermelde of gelijkwaardige hotels
  • Lokale taksen

Extra prijsinfo:

Klantenprijs/persoon :
01/04/17 – 14/09/17 : € 10.709 (vanaf)

15/09/17 – 15/11/17 : € 10.849 (vanaf)

16/11/17 – 31/03/18 : € 10.709 (vanaf)

** op basis van de dagkoers **

  • Fooien
  • Persoonlijke uitgaven
  • Alle diensten niet vermeld in het programma of in de rubriek « inbegrepen 
  • De optionele reisverzekeringen
-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.