8-Daagse reis naar Zuid-Bretagne en de Loire Atlantique

Groepsreizen

8-Daagse reis naar Zuid-Bretagne en de Loire Atlantique

Gedurende deze 8-daagse reis naar Zuid-Bretagne en de Loire Atlantique hebben wij de mogelijkheid om enkele minder bekende regio's van Frankrijk te ontdekken. Wij verblijven in een 3*** hotel in Saint-Nazaire van waaruit wij prachtige uitstappen doen naar o.a. Nantes, Morbihan en Carnac. Wij bezoeken ook de streek van de Vendée met  l'Ile de Noirmoutier en natuurlijk ook de scheepswerven van Saint-Nazaire waar de grootste cruise schepen ter wereld worden gebouwd.

Jouw reisschema

Dag 1

Zaterdag 12 augustus 2017

Vertrek via de verschillende opstapplaatsen richting Calais en Boulogne. Verder naar Caen en Rennes tot Saint-Nazaire waar wij, in ons verblijfshotel "Hotel Aquilon", door Béatrice en Noël, worden verwelkomd met een welkomstdrink alvorens wij kunnen genieten van ons culinair avondmaal.

Dag 2

Zondag 13 augustus 2017

Vandaag brengen wij een bezoek aan Nantes, we zien er ondermeer de kathedraal en "Le Chateau Anne de Bretagne". Vervolgens bezoeken we de oude binnenstad met "Le petit train touristique". Na het middagmaal schepen wij in voor een cruise op de Erdre. Alvorens terug te rijden naar Saint-Nazaire brengen wij nog een bezoek aan de "Machines de l'Ile", zoals "l'Olifant" en de "Raie Manta".

Dag 3

Maandag 14 augustus 2017

Het park van Brière bevat het tweede grootste moeras van Frankrijk. Wij ontdekken de fauna en flora van "La Brière" per "Calèche" (koets) en per "Chaland" (platte barken). Tijdens de terugrit bezoeken wij nog een typisch dorpje van de Brièronstreek "Kerhinet". In de namiddag verkennen wij la Côte de Jade met ondermeer de "Sémaphore de la Pointe Saint Gildas" en het mooie vissersdorpje Pornic.   

Dag 4

Dinsdag 15 augustus 2017

In Vannes schepen wij in aan boord van een vedette voor een cruise door de Golf van Morbihan. Wij varen tussen de vele eilanden waarvan het "L'île aux Moines" bekend is door zijn oesterculturen. In Locmariaquer nemen wij het middagmaal alvorens de route aan te vangen die ons zal leiden langs de "Alignements de Carnac", meer dan 4000 Menhirs en Dolmen. Na een rondrit op het "Presqu'île de Quiberon" brengen wij nog de "Conserverie Belle Iloise" waar tonijn en makreel verwerkt wordt.  

Dag 5

Woensdag 16 augustus 2017

In de voormiddag blijven wij in Saint-Nazaire en bezoeken er de scheepswerven van STX waar de mooiste en grootste schepen ter wereld worden gebouwd. Na het middagmaal vertrek naar de baai van La Baule met zijn 9 km lange zandstrand en de zoutmoerassen, een site bestaande uit 2000 ha kanalen en poelen van zeewater waarin het fijne zeezout kristalliseert. Een bezoek aan de geklasseerde historische kunststad "Guérande" sluit onze dag af.

Dag 6

Donderdag 17 augustus 2017

Na het ontbijt vertrek richting Vendée, naar "L'île de Noirmoutier", het eiland van de mimosa's. Afhankelijk van de getijden kunnen we de "Passage du Gois" nemen die het vasteland met het eiland verbindt. Na het middagmaal in Noirmoutier houden wij halt aan de "Plage des Dames" en bezoeken er het "Musée des Traditions". Alvorens terug te keren naar het hotel bezoeken wij nog een oesterkwekerij waar we genieten van lekkere oesters met een glaasje Muscadet.

Dag 7

Vrijdag 18 augustus 2017

Vertrek Via het prachtige strand van La Baule naar de vissershaven van Le Croisic, waar we gelegenheid hebben om een bezoek te brengen aan het Océarium, 45 aquariums met vissen van aan onze kusten. Na een bezoek aan de pinguïns rijden we via de "Côte Sauvage" naar ons hotel voor het middagmaal. In de haven van Saint-Nazaire treden we binnen in de wereld van de grote trans-Atlantische schepen. We ontdekken de geheimen van de machinekamer en de luxe van de restaurants en de wandelpromenades.   

Dag 8

Zaterdag 19 augustus 2017

Na ons laatste ontbijtbuffet en het laden van onze valiezen vervolgen wij onze we richting Nantes en Le mans naar Rouen (vrij middagmaal) via Boulogne en Calais bereiken we uiteindelijk onze verschillende afstapplaatsen.

REIZEN CAR-LINES SELECTAIR
Prijs & beschikbaarheid
vaste prijs

1088

Prijs per persoon
  • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
Heb je een vraag? Wij helpen jou graag verder!
  • 8-daagse reis in vol pension, dranken inbegrepen, met uitzondering van middagmalen 1ste en 8ste dag
  • Alle vermelde uitstappen en toegangen
  • Verblijf in 3***hotel
  • Busreis met luxecar
  • Nederlandstalige begeleider voor de volledige rondreis
  • Plaatselijke gidsen bij de uitstappen
  • Btw en baantaksen
  • Annulatie en reisbijstandsverzekering 
  • Persoonlijke uitgaven
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.